Топ премиерните HBO филми и сериали през март 2022

Очевидно е, че няма измъкване от безумната спирала на кофти неща, които се случват през последните две години. HBO обаче продължава да предлага убежище от всичко наоколо – едно от най-големите забавления, които предлага телевизията. А от 8 март HBO GO става HBO Max, което дава още филми и оригинално съдържание на Warner Bros, HBO, DC, Cartoon Network, HBO и Max оригинални продукции. 

Ето които са премиерните HBO филми и сериали за март 2022 година – вече съвсем нови хитове, стари класики и много сериали. Това и още много ще намериш тук – всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа, поднесено от NetSurf – твоят лоялен партньор за интернет и телевизия. Само две неща се искат от теб: не спирай да следиш нашия блог и грабвай пакета! 

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ

„Дюн“ (2022, премиера на 10 март)

Без никакво съмнение един от най-добрите филми на миналата година. Това е първата част от двете планирани на романа на Франк Хърбърт. Филмът получи много добри оценки и критики заради сценария и режисурата на Дени Вилньов, актьорските изпълнения и музиката на Ханс Цимер.

Проблем е, че историята се развива бавно – също както в книгата – но веднъж закачи ли ви на кукичката, няма пускане. И показва защо вече 60 години толкова милиони читатели обичат историята на пустинната планета.

„Методът „Уилямс“ (2022, премиера на 24 март)

Биографичната драма проследява живота на Ричард Уилямс – бащата на тенис звездите Винъс и Серина Уилямс. Уил Смит е в ролята на Ричард, а във филма участват още Аунджану Елис, Сания Сидни, Деми Сингълтън, Тони Голдуин, Джон Бърнтол, Даниел Лоусън и Лейла Крофърд. 

Всички знаем, че големите тенисисти имат баща, чието държание граничи с маниакални обсесии. Ричард има план от 78 страници, за да превърне Винъс и Серина в машини. Уил Смит е фигурата, която прави този филм толкова специален – сякаш историята на Ричард е написана за него.

„Drive My Car“ (2022, премиера на 2 март)

Японска драма, базирана на едноименния разказ на Харуки Мираками. Режисьор и сценарист е Рюсуке Хамагучи. Премиерата на Drive My Car беше на фестивала в Кан, където спечели три награди, включително за най-добър сценарий. Освен това е номиран в четири категории за “Оскар” и спечели “Златен глобус” за най-добър чуждестранен филм. 

„Уестсайдска история“ (2022, премиера на 2 март)

 

Римейкът на Стивън Спилбърг на големия класически хит не отстъпва на оригинала и в някои елементи дори го превъзхожда. Играта, пеенето и танците са великолепни. Освен това сърцето и душата на оригинала не са загубени. Вариантът на Ромео и Жулиета, базиран в Ню Йорк, може в нито един момент да не изненадва, но пак ще ви накара да пуснете някоя сълза. 

„Moonshot“ (2022, премиера на 31 март)

Научно фантастична комедия, заснета от HBO. Действието се развива на тераформиран Марс, който е колонизиран от най-добрите личности от човечеството (тук вече говорим за утопия). Двама студенти обаче се промъкват на ракета към Червената планета и т.н. Участват Коул Спраус, Лана Кондър, Мейсън Гуудин и Емили Руд.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ

„Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty“ (2022, премиера на 6 март)

Историята на великия тим на Лос Анджелис Лейкърс от 80-те години на миналия век. Разказана в десет серии от Адам Маккей. В ролите са Джон Си Райли като Джери Бъс, Куинси Айзая като Меджик Джонсън, Джейсън Кларк като Джери Уест и Ейдриън Броуди като Пат Райли. Тази ера в НБА се казва Showtime (Време за шоу) и има защо. 

Сериалът е базиран на отличната книга Showtime: Magic, Kareem, Riley and the Los Angeles Lakers Dynasty of the 1980s. Тя излезе през 2014-а и проследява отблизо случващото се зад кулисите.

„Our Flag Means Death“ (2022, премиера на 3 март)

 

Пирати и комедия? Не е нещо ново – “Карибски пирати” използва умело тази формула. Тук обаче забавата е дори повече, защото е базирана на историята на Стийд Бонът, която сама по себе си е безумна. Пенсиониран майор от британската армия, той зарязва богатство, жена и три деца, за да стане пират през 1717 г. Година по-късно е обесен за престъпленията си. Историята му носи заглавието “Най-лошата криза на средната възраст”. Обаче в 18-те си месеца като пират той плава с Черната брада (същият от “Карибски пирати”) и после дори опитва да го убие. 

„Minx“ (2022, премиера на 17 март)

Действието се развива в началото на 70-те в Лос Анджелис. Млада феминистка и неособено добър издател опитват да направят първото женско еротично списание. Офелия Ловибонд в е главната роля, Джейк Джонсън – в главната мъжка. Ще е забавно, а и пуснатите кадри демонстрират отлична работа по отношение на костюмите и стила. 

„The Tourist“ (2022, премиера на 1 март)

 

Джейми Дорнан е жертва на катастрофа в австралийската пустош. Той се събужда в болницата с амнезия и се опитва да си възстанови спомените. И трябва да го направи преди миналото му да го застигне. Непредсказуема мистерия, която ще ви държи постоянно напрегнати. Но изпълнена с моменти, които са толкова безумни, че ще се скъсате от смях.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ И СЕРИАЛИ – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Phoenix Rising“ (2022, премиера на 15 март)

Актрисата Евън Рейчъл Ууд говори за изживяното от нея като жертва на домашно насилие и за мисията си да помага на други потърпевши. Заглавието е от юридическия акт със същото име. Ууд е един от неговите автори и успешно лобира за приемането му.

Филмът навлиза в детайлите на връзката на Ууд с музиканта Мерилин Менсън. Тя започва, когато тя е на 18 години, а той – на 37. .

„Cameraperson“ (2016, премиера на 1 март)

 

Cameraperson е документален филм за кинематографката Кирстен Джонсън. В него са използвани кадри, заснети от Джонсън в период от 25 години в различни страни. Освен, че е любопитен заради кадрите, Cameraperson подвига и много етични въпроси, свързани с това каква е отговорността на един наблюдател.

„Julia“ (2022, премиера на 31 март)

Сега телевизионни звезди има под път и над път. Но Джулия Чайлдс е може би първата такава. Тя дебютира на телевизионния екран през 1963-а и моментално се превръща в звезда. Ще е мило и ще върне далеч назад във времето тези, които искат да се отдадат на носталгията.   

Първите три епизода ще бъдат пуснати на 31 март, а останалите – на седмична база до 5 май. 

ЗА ФИНАЛ

В объркания период, през който минава светът, хората имат нужда от почивка. Екранът вкъщи дава точно това. Ние ти помагаме в списъка с неща, които осигуряват ТВ забавление през месеца. Можеш да си ги запишеш на хартия, да си ги вкараш в календара или да проверяваш редовно този текст. И да – да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали март 2022. Ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf – какво чакаш?