къде да гледаш безплатно филми онлайн

Къде да гледаш филми онлайн безплатно без регистрация

Едно от огромните удобства на нашето време е възможността да гледаме хубави нови и класически филми онлайн у дома си. Така не трябва да правим куп разходи за билети, пуканки и питиета в киното, както и за паркинг и гориво на колата. Да, знаем: да идеш на кино си е друго нещо и е чудесен начин да изпуснеш парата, като влезеш в един нов свят извън реалността. С бърз и сигурен оптичен интернет обаче можеш, когато нямаш възможност или желание да излезеш до киносалона, да се насладиш и в своята крепост на качествено забавление с кинолента или сериал онлайн безплатно без регистрация.

Постоянно расте броят на българските уебсайтове, предлагащи хиляди и хиляди заглавия за всеки вкус – за малки и големи, за ценители и търсещи. Предстои да те запознаем с най-популярните и най-добрите сред тях, но първо да си поговорим за друго важно нещо.

Предимства и недостатъци на гледането на безплатни филми онлайн

Плюсовете

Не плащаш

Предимството е, разбира се, на първо място това: не плащаш. Животът все повече поскъпва и винаги отнякъде се намира начин да ти се наложи да се бъркаш в джоба за допълнителни неочаквани разходи за теб и близките ти, а повишението на заплатата все се отлага. Няма как да се лишиш принципно от удоволствието на домашното забавление, та си плащаш чинно таксата за интернет и телевизия, но може да се случи да нямаш остатък и за допълнителен лукс като каналите с платено съдържание.

Не чакаш

Друг плюс е, че не ти се налага да си инсталираш програми за сваляне на торенти и да чакаш векове някой да благоволи да ти сийдне така желания и чакан филм или сериал. Просто намираш заглавието в търсачката, пускаш и готово.

Всичко е на едно място

Третото предимство е, че в тези български (а и чужди) сайтове за гледане на филми онлайн е събран целият спектър от кино и телевизионни компании, докато платените канали работят с определен набор от филмови студиа. Това ограничава избора. Да речем, НВО работи с Fox, Warner Bros, Summit и Universal, но пък Netflix има правата на продукциите на Disney (съответно на Walt Disney Animation Studios, Pixar Animation Studios и бълващия филми за комикс герои Marvel Studios), пък и се опитва да купи Sony Pictures в конкуренцията на други гиганти като Apple и Amazon. Съгласи се, друго си е цялото искано съдържание да е съсредоточено на едно място.

гледай лесно филм у дома си

Минусите

Бърка ти в джоба (и в очите)

Въпреки всички тези плюсове, минусите също са факт. Няма как да не признаем, че качеството си има цена. Да, в българските и чужди сайтове за безплатно гледане на филми и сериали онлайн можеш да гледаш доста заглавия в HD формат, но при все това няма как да се сравни качеството на изживяването с това в хубав киносалон или при подаван сигнал от легалните доставчици на съдържание, например HBO. Това важи особено за най-новите продукции, а често именно те са хитовете и предизвикват най-голям интерес у зрителя.

Неясен произход

Минус е и това, че не е ясно докога ще издържат чисто правно източниците на безплатни филми и сериали онлайн. В сървърите на самите български сайтове не се съдържат физически никакви аудио или видео файлове, а се прикачват от чуждестранни платформи. Някои от тях обаче – например Openload, Streamango и Alluc.ee – вече се принудиха под съдебен натиск да преустановят действието си. Засега остават други като Movie4K, SolarMovie и Tubi, да видим обаче докога…

Забиване на картината

Другият голям недостатък е, че може да ти забие картината, както често се случва при стриймване на футболен мач, и да ти съсипе цялото настроение за приятно изживяване. За твоя радост, предлаганият от NetSurf GPON оптичен интернет с 5 GHz Wi-Fi рутер гарантира толкова висока скорост и толкова стабилна връзка, че е почти невъзможно да ти пресича сигналът и да трябва да рестартираш.

Заплаха от зарази

Трябва да имаш много добра защита на лаптопа, смартфона или друго свое устройство, преди да си пуснеш на него филм онлайн от тези сайтове, защото за нула време може да му докараш вирус, например известния Троянски кон, или червей, който плъзва при теб през заразен уебсайт. Не се хващай на изскачащите ти неканени на екрана pop-ups – самостоятелни съобщения, най-често рекламни – и ги затваряй в първия възможен миг!

Топ сайтовете за гледане на безплатни филми онлайн

Предлагаме ти най-добрите български уебсайтове за филми и сериали онлайн според излизащите на първа страница в Гугъл търсачката и според броя посещения. Някои от тях се припокриват.

филм вкъщи е любимо забавление

Топ сайтовете според Гугъл

 • vsi4kifilmi.com (45 931 посещения) – очакват се скоро Топ 50 IMDb филми и също и Топ 50 сериали. Може да се сортира по филтри за Най-гледани, IMDb рейтинг, Най-оценявани, Най-коментирани и Последно добавени, както и между година и година, по Жанр (18+, Анимация, БГ Аудио, БГ субтитри, Военен и др.);
 • filmisub.com (4 539 837) – търсене по жанрове, по актьори, също и по Последни, Най-гледани, Филми 2019, Топ Рейтинг и Топ Коментари;
 • filmi2k.com (521 544) – може да откриеш желаното по жанрове и раздел Топ IMDb, където са качени 161 заглавия от 250-те филми в класацията;
 • filmi7.com (2 390 933) – търсиш по ТОП 100, По години, По жанрове, По държави, Актьори ТОП 100, С обновени плейъри, Колекции, Ключови думи от сюжета;
 • netfilmi.com (745 643) – филми и сериали от А-Я, по години и по държави;
 • HDfilmi.com през web.archive.org – търси интересно заглавие според Топ 150 по гледане в сайта и Топ 150 по рейтинг от потребителите;
 • kefi.site – дават предложения на най-интересните филми на деня актуализирано;
 • kinofen.net – има филтър По години, По държави, колонка Най-гледани (8 заглавия на филми и сериали).

Други топ сайтове според броя посещения

 • muvibg.com (1 194 237) – каталози от филми и сериали, търсене по години и държави;
 • myonvideo.com (876 150) – има и стриймове за телевизии, радио, спорт на живо;
 • big-boss-cinema.com (826 165) – разделение по качество (HD, SD, TS, CAM), има и Топ 50 IMDB заглавия;
 • kodfilmi.com (746 215) – каталог с филми и сериали от А до Я;
 • maxfilmi.com (496 419) – хубав елемент е делението по Колекции (например филми за отмъщение, за мафията, за извънземни и за вампири), както и на Топ 100 филми и Топ 100 сериали (най-гледаните от потребителите на сайта). Богат спектър от търсения със „Сортирай по: A-Z, Популярност, Година, IMDB, Времетраене, Коментари, Рейтинг“.

За финал

Накрая ще завършим с това, че ние от NetSurf силно ти препоръчваме да ползваш легални източници на съдържание, за да се насладиш на по-висококачествено изживяване и да се лишиш от “удоволствието” от възможни зарази на компютъра ти.

Факт е обаче и това: гореизброените сайтове за безплатно гледане на филми и сериали онлайн са истинско явление в областта на интернет за дома в България. Затова, като истински приятели, затова просто те ориентираме в океана от източници и оставяме избора в твои ръце. Приятно гледане, каквото и да решиш!