Топ премиерните HBO филми и сериали декември 2021

Сега е идеалното време за суперкачествената телевизия с премиерните HBO филми и сериали за декември 2021 година. Последният месец от календара е: навън е студено, работим от вкъщи, празнуваме доколкото можем и въобще е велико. Имаме нови хитове, стари класики, любопитни документални и игрални сериали. Това и още много ще намериш тук: всичко най-добро от богатия списък на тази ТВ мрежа, поднесено от NetSurf.

Само две неща се искат от теб: не спирай да следиш нашия блог и грабвай пакета! Идват празници, почини си подобаващо! Разгледай декемврийския каталог на HBO, обърни специално внимание на нашите предложения и може да започваш купона.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ ЗА ДЕКЕМВРИ 2021

„Интервю с вампир“ (1994, премиера на 1 декември)

С толкова добри актьори, събрани в един филм, спомените трудно избледняват. Том Круз, Брад Пит, Антонио Бандерас, Крисчън Слейтър и малката тогава Кирстен Дънст ни потапят в готически хорър. Филмът разказва за благородника Луи (Брад Пит), който е превърнат във вампир от Лестат (Том Круз). В книгата на Ан Райс има повече нюанси и напрежение, но няма да се оплакваме.

„Седем“ (1995, премиера на 1 декември)

Брутално добър и неприятно гаден, филмът е задължителен за всеки, който някога е казвал, че обича киното. Морган Фрийман и Брад Пит правят запомнящи се роли. Превъплъщават се в детективи, които преследват сериен убиец, използващ като мотив седемте смъртни гряха. Помагат им Гуинет Полтроу и Кевин Спейси. В добавка лентата започва с Nine Inch Nails и завършва с Дейвид Боуи. Извън музикалния финал, филмовият е плашещ. 

„Gensan Punch“ (2021, премиера на 16 декември)

Вдъхновена от историята на Наозуми Цуячима, филипинско-японската лента разказва историята на мъж, мечтаещ да стане боксьор. Нищо особено, ще кажете, виждали сме такива. С тази разлика, Нао е с протеза вместо крак. Той не получава шанс да се боксира в Япония, затова отива във Филипините. Нарича се Gensan – краткото име на Генерал Сантос – роден град на мнозина филипински боксьори, включително легендата Мани Пакиао. Боевете са без предварителна хореография.

„Живият хаос“ (2021, премиера на 18 декември)

В не толкова далечното бъдеще Тод Хюит попада на Виола. Тя буквално се е разбила на неговата планета, където всички жени са изчезнали, а мъжете са засегнати от “Шума”. (Това е сила, която излага на показ всичките им мисли.) Виола е под заплаха, Тод иска да я спаси и ще му се наложи да разбере някои тъмни тайни. Дейзи Ридли играе Виола, участват още Том Холанд, Мадс Микелсен и др. Ридли блести, специалните ефекти също са на ниво, но сценарият доста издиша. 

„Момиче с потенциал” (2020, премиера на 24 декември)

Каси уж води перфектен живот, но всъщност крие тъмна тайна. Умна, хитра и гадна, тя използва много умело уменията си в двойнствения си живот. Неочаквана среща обаче ще ѝ даде шанс да поправи грешките от миналото. Черна комедия и трилър в едно, този филм е режисьорския дебют на Емералд Фенъл. И е много добре направен – неслучайно взе “Оскар” за най-добър оригинален сценарий. Беше номиниран също за най-добър филм, най-добър режисьор и най-добра актриса. Актрисата е Кари Мълиган. И както може да се очаква, британското влияние на двете върши отлична работа. Ето защо съвсем логично попада в списъка с неща, които да гледаме по HBO през декември.

„Годзила срещу Конг“ (2021, премиера на 25 декември)

Тук няма какво толкова да се разказва. Годзилата е кисела и руши наред, Конг се изправя срещу ядосаното чудовище. Има и заложена мистерия, която крепи Земята. Филмът беше хит и в кината, и в стрийминг услугите. Зрелище за очите, идеално за почивка от тежките маси. 

„Какво означава да си добър човек“ (2021, премиера на 30 декември)

Уестърн драма не е много типичен жанр, но този филм е такъв. Режисиран и продуциран от Клинт Истууд, филмът разказва за Майк Майло – бивша родео звезда. Той е нает да върне сина на бившия си бос от Мексико. Двамата трябва да минат по малките пътища към Тексас и се сблъскват с неочаквани предизвикателства. Представянето на Истууд обаче не беше оценено еднозначно. От друга страна имаме изключителни природни кадри и очаквано силен саундтрак. Историята на сценария също е много любопитна: Ричард Наш опитва да го продаде през 1970-те, но не успява. Затова го издава го като роман и чак след това го пласира като сценарий.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO СЕРИАЛИ ЗА ДЕКЕМВРИ 2021

„Finding Magic Mike“ (2021, премиера на 16 декември)

Мъжки стриптийз? Здравейте, дами! В нашия блог винаги се стараем да ви обръщаме подобаващото внимание. Сега ви поднасяме апетитна ТВ порция. Секси и красиви, десетимата главни герои се опитват да излязат от дупката. Правят го като свалят дрехи и емоционален багаж. Риалити шоу, където не всички са мускулести красавци, но ще се опитат да станат.

„Station Eleven“ (2021, премиера на 16 декември)

Книгата на Емили Сейнт Джон Мандел излезе през 2014-а и бързо се превърна в хит. Действието се развива по време на колапса на цивилизацията след пандемия от свинки грип. Шест години по-късно ни връхлетя друга пандемия, та не беше неочаквано романът да бъде филмиран. 

Иначе, звезда от Холивуд, бъдещият му спасител и други актьори скитат из района на Големите езера. Много сюжетни линии, много лични истории. Също и опитите на шепа хора да построят отново света, който са загубили, и да запазят най-доброто от това, което помнят.

„Landscapers“ (2021, премиера на 8 декември)

Четирите епизода са вдъхновени от истински събития. Те разказват палавата комбинация от любовна история и убийство. На пръв поглед британската двойка, за която става въпрос, е напълно обикновена. Чай, бисквити и прочие клишета. И две тела в задния двор на къща в Нотингам.

ТОП ПРЕМИЕРНИТЕ HBO ФИЛМИ И СЕРИАЛИ ЗА ДЕКЕМВРИ 2021 – ДОКУМЕНТАЛНИ

„Music Box: Listening to Kenny G“ (2021, премиера на 2 декември)

Без значение дали го харесвате, или не, поп саксофонистът е най-продаваният инструменталист на всички времена. Малко неочаквано във филма има много хумор, но и много истински истории. Портрет, който обсъжда социологията на естетиката и философията на вкуса. Великолепна лента на Пени Лейн, която се справя отлично с ролята на адвокат на дявола.

„There is No I in Threesome“ (2021, премиера на 21 декември)

Оли и Зои скоро ще станат официално семейство. Влюбените новозеландци обаче решават да отворят връзката си преди заветното “Да”. Експериментът им извън моногамията разкрива ревност, други неочаквани чувства и доста тежки истини за техните взаимоотношения. Ако мислите да отворите връзката си, това е добър наръчник. Макар че би трябвало да става въпрос за секс и любов, всъщност на преден план са ранимостта, доверието и себепознаването. 

ЗА ФИНАЛ

Декември е: време за празници, за срещи с роднини и за повече време пред малкия (или не толкова малък) екран. Ние ти помагаме в списъка с неща, които осигуряват ТВ забавление през месеца. Можеш да си ги запишеш на хартия, да си ги вкараш в календара или да проверяваш редовно този текст. И да, да изгледаш препоръчаните от нас топ премиерни HBO филми и сериали декември 2021. Ако още не си взел HBO към пакета си за телевизия от NetSurf, какво чакаш?!