Топ събитията по Диема Екстра за октомври 2020

Куп здрави мачове от Премиър Лийг и българската Първа лига са безспорният избор №1 откъм телевизия за спортния фен през октомври 2020 г. и техният дом е Диема Екстра. НБА финалите са друг силен коз в пакета и не бива да пропускаш сблъсъка на ЛеБрон Джеймс и Джими Бътлър. Три състезания от календара на Формула 1 също ще те привлекат пред екрана. При това положение не можеш да се оплачеш от липса на забавление. Дори и ако този месец пак се наложи да прекарваме повече време вкъщи…

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ ПРЕМИЪР ЛИЙГ ПО ДИЕМА ЕКСТРА ЗА ОКТОМВРИ 2020

Скоро предстои пауза заради календара на мачовете на националните отбори, но преди това има кръг от Премиър Лийг. Никой не обича международната пауза, ала Диема Екстра през октомври 2020 г. все пак ще ти предложи шест интересни сблъсъка. Ето ги и тях.

Лийдс Юнайтед – Манчестър Сити (събота, 3.10, 19:30 часа)

Марсело Биелса е един от учителите по футбол на Джосеп Гуардиола и ето че съдбата ги изправя един срещу друг. Новакът в Премиър Лийг Лийдс Юнайтед тръгна впечатляващо и само загубата на терена на шампиона Ливърпул го остави извън челото на таблицата. Манчестър Сити пък отчаяно иска да си върне изгубената титла и след поражението у дома от Лестър Сити победата е задължителна.

Манчестър Юнайтед – Тотнъм Хотспър (неделя, 4.10, 18:30)

Манчестър Юнайтед посреща Тотнъм на предходния си мениджър Жозе Моуриню, като и двата отбора се целят в Топ 4 този сезон. „Червените дяволи“ драматично измъкнаха победата на гости на Брайтън в предния кръг и си дадоха надежди. „Шпорите“ пък се представят на приливи и отливи, а и често се препъват на „Олд Трафърд“.

Евертън – Ливърпул, 17-18 октомври

Двата местни съперника са на върха в класирането след 3-ия кръг с пълен актив от точки и това въодушеви целия град. Отдавна не се бе случвало „сини“ и „червени“ да са толкова близо откъм амбиции. Шампионите все пак остават с класа по-нагоре като тим и ще е трудно на „карамелите“ да ги пречупят. С Хамес Родригес до Доминик Калвърт-Люин и Ришарлисон обаче атаката на Карло Анчелоти има своите козове срещу Ван Дейк, Алисон и компания.

Манчестър Сити – Арсенал, 17-18 октомври

Вече писахме как Гуардиола се изправя срещу учителя си Биелса в 4-тия кръг. Е, сега той ще е в ролята на учителя, мерещ сили със своя ученик – Микел Артета. Арсенал показва явно израстване след идването на младия испански специалист и може да предложи трудно изпитание на „гражданите“. Самият Артета познава издъно тайните на своя ментор, което предвещава грандиозен тактически спектакъл. Безспорно един от гвоздеите в програмата на пакета Диема Екстра за октомври 2020 година.

Манчестър Юнайтед – Челси, 24-25 октомври

Двама млади мениджъри – Уле Гюнар Сулшер и Франк Лампард – искат най-малкото да запазят позициите си в Топ 4 от миналия сезон. Затова и техният сблъсък е от такова огромно значение, макар и рано през сезона. През миналия Юнайтед смаза Челси на „Олд Трафърд“ и Лампард няма как да не жадува за реванш. „Сините“ направиха супер селекция през лятото с играчи като Кай Хаверц, Тимо Вернер, Тиаго Силва, Бен Чилуел и още. Ще успеят ли те да се сработят навреме, за да блеснат в Театъра на мечтите?…

Манчестър Юнайтед – Арсенал, 31 октомври

Кръг по-късно Манчестър Юнайтед отново е домакин на съперник от Голямата шесторка в Премиър Лийг, и пак от Лондон – Арсенал. Звездната млада атака на домакините от Маркъс Рашфорд, Мейсън Грийнууд и Антони Марсиал вероятно още отсега потрива доволно ръце от срещата си с рехави защитници като Давид Луиж и Шкодран Мустафи. „Артилеристите“ също ще разчитат на силното си нападение, водено от Пиер-Емерик Обамеянг, за да вземат нещо от „Олд Трафърд“. Това обещава доста голове за теб и останалите зрители.

ТОП МАЧОВЕТЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА ПО ДИЕМА ЕКСТРА ЗА ОКТОМВРИ 2020

Българският календар предлага немалко интересни избори, ако имаш пакета Диема Екстра за октомври 2020 година. Най-интригуващите мачове сред тях обаче са три, като всички те са с участието на ПФК Левски. „Сините“ са в много тежка организационна ситуация, но все пак на терена успяват да вземат нелоши резултати.

В 9-ия кръг (17-18 октомври) те гостуват на Славия в най-старото столично дерби в историята. Напоследък „белите“ нанасят тежки удари на своя отколешен съперник и ще опитат отново да го сторят. В 10-ия кръг (24-25 октомври) ПФК Левски посреща коравия Черно море. Варненци може и да започнаха неубедително, ала са доказали, че срещу силни противници винаги са равностойни. „Сините“ за десерт накрая на месеца гостуват на шампиона Лудогорец (11 кръг, 31 октомври). Малцина очакват те да постигнат добър резултат в Разград, ала изненади при такова съперничество никога не са изключени. Особено когато по-силният отбор е зает и в Европа.

ФИНАЛИТЕ НА НБА ПО ДИЕМА ЕКСТРА

ЛеБрон Джеймс, Антъни Дейвис, Ражон Рондо и компания срещу Джими Бътлър, Горан Драгич, Бам Адебайо и сие. Това е обещание за грандиозна битка на баскетболната арена във Флорида, където е „балонът“ за плейофите на НБА след прекъсването на сезона поради световната пандемия.

Проблемът за Маями Хийт е, че загубиха не само първия мач от финалите (98:116), а може би задълго и гореспоменатото звездно трио. Бътлър, Драгич и Адебайо получиха контузии при поражението и не е ясно дали и кога ще могат да се завърнат в игра. А от тяхното присъствие зависи всичко.

СТАРТОВЕТЕ ОТ ФОРМУЛА 1 ПО ДИЕМА ЕКСТРА ЗА ОКТОМВРИ 2020

Ако имаш пакета Диема Екстра за октомври 2020 г., ще се радваш и на три старта от Формула 1. Първият от тях е за Гран При на Германия на пистата „Нюрбургринг“ (9-11 октомври). Следва Гран При на Португалия в Алгарве на 23-25 октомври. Третият е на границата на октомври и ноември – Гран При на Емилия-Романя. Люис Хамилтън върви уверено към поредната си световна титла. Ще успее ли Валтери Ботас да го спре? Или пък Макс Верстапен? Виж с очите си, когато дойде време за стартовете.

ЗА ФИНАЛ

При толкова много големи мачове и спортни събития няма какво да му мислиш. Вземи пакета Диема Екстра в своя тарифен план за телевизия от NetSurf и се потопи в емоцията. Забавлението, обещаваме ти, няма да има спирка. И да не можеш да излезеш да спортуваш навън, вкъщи ще си в компанията само на най-добрите от най-добрите спортисти.