COVID-19 у нас и по света

Обща информация за вируса

Новият коронавирус 2019-nCov, временно наричан 2019-nCoV, е идентифициран в Китай в края на 2019 г. и е нов щам на коронавирус. Въпреки че източник на инфекцията са животни, вирусът се предава от човек на човек. Това става предимно чрез въздушни капчици, когато хората кихат, кашлят или издишат. Вирусът може да причини умерени грипоподобни симптоми като: треска, кашлица, затруднено дишане, мускулни болки и отпадналост.

Повече информация за COVID-19 може да намерите тук.

Снимка от създаването на NetSurf

Предпазни мерки за служителите ни

Грижим се за нашите служители, които ви обслужват всеки ден. С цел най-висока степен на безопасност, предприемаме следните мерки:

  • подсигуряваме магазинна мрежа и технически екипи с предпазни средства (маски, ръкавици, очила) и дезинфектанти
  • обработваме с препарати фирмените автомобили и работните помещения на всеки два часа
  • инструктираме екипите да работят според предписанията на здравните институции за предотвратяване риска от потенциална зараза

Всички служители извън оперативната част, с възможност да работят от разстояние, приеха инициативата #ОставамВкъщи. Отделите като кол център, маркетинг, финансово-счетоводен и административен вече работят от домовете си.

Снимка от създаването на NetSurf

Предпазни мерки за клиентите ни

Тук сме, за да помогнем на нашите клиенти. Призоваваме хората да останат по домовете си и да не предприемат рискове, излизайки навън. Насочваме клиентите ни към онлайн каналите за обслужване, кол център или месинджър. Така те лесно могат да получат информация, отдалечен технически съпорт или да платят своите сметки. Обезопасихме и магазините си, като:

  • инсталирахме специални входни врати и по този начин спазихме мерките за безопасност
  • поставихме специални указателни табели, които призовават клиентите да стоят на разстояние един от друг, като така ограничаваме и едновременния достъп
Снимка от създаването на NetSurf

Ако се налага съдействие и посещение на място, процедираме по следния начин:

  • предупреждаваме клиента да проветри помещението 15 минути преди технически екип да посети адреса
  • изискваме от клиента да попълни декларация, с която удостоверява, че скоро не е пътувал в чужбина и не е имал контакти с потенциално заразени хора
  • молим за спазване на дистанция минимум 2 метра

Съвети и препоръки на официални институции

Пандемията COVID-19 оказва влияние върху здравето на нашите близки, бизнеса, на който разчитаме, здравето на глобалната икономика и начина, по който живеем в ежедневието си. Какво всъщност представлява новият коронавирус и как се разпространява? Какви са симптомите, които проявява човек и как да се предпази от инфекция? Защо е толкова важно да мием ръцете си често и да спазваме висока лична хигиена?

Отговори на тези въпроси може да намерите от следните организации:

Снимка от създаването на NetSurf

Коронавирусът COVID-19 на територията на България и по света

Статистика* за разпространението на вируса на територията на страната можете да намерите на следния линк.

* ”Нет-Сърф.Нет” ООД не носи отговорност за достоверността на тази статистика.
** Информацията на тази страница е взета от посочените в нея източници.
Снимка от създаването на NetSurf

Не се колебайте да се свържете с нас при възникнали въпроси, коментари или идеи, свързани с мерките за безопасност, които предприемаме.